K Parfum

Het eerste parfum van Patricia Kaas - K door Patricia Kaas

Patricia Kaas presenteerde haar eerste parfum in Cannes en zei hierover: "Een parfum is allereerst een kwestie van verlangen, van huidgevoeligheid. Het is een miljoen cellen die exploderen als ze elkaar ontmoeten en zo een emotie creëren."

 

K Parfum Patricia Kaas

 

De presentatie van haar eerste parfum vond plaats op 21 oktober j.l. in het Majestic Barriere Hotel in Cannes. Een kleine cirkel was uitgenodigd voor de gecombineerde presentatie van het parfum en de CD, waarop staat vermeld: "I hope that this project will fascinate you as I am fascinated with Edith Piaf. Kaas chante Piaf, my tribute, shows respect for a passionate life and for her as an artist of life."

 

K Parfum Patricia Kaas

 

Deze eerste geur, K by Patricia Kaas, is tot stand gekomen met een team van inspirerende artiesten; Ludovic Perin (Fragrances & Emotions), Melanie Leroux, perfumer en Silvia Hofbeck, flacon ontwerper. Ze hebben meer dan anderhalf jaar aan de creatie gewerkt.

 

K Parfum Patricia Kaas

 

Gezamelijk kwamen Patricia Kaas en parfumeur Melanie Leroux op een concept van chypre-noten, patchouli en moss. Melanie's beeld van Patricia's persoonlijkheid en stijl speelde een belangrijke rol in de creatie van het parfum: elementen van rock, baroque, contrast van zwart en wit komen allemaal terug in deze hoog kwalitatieve chypre-bloemige compositie met accoorden van fruit.

 

K Parfum Patricia Kaas

 

"Als topnoten hebben we gekozen voor fruit en rokerige akkoorden die de geur voorzien van zachtheid en frisheid. Met behulp van witte bloemen, zoals oranjebloesem, jasmijn en lelie in het hart van de geur, bereikten we een perfecte overeenstemming met Patricia's stijl die haar vrouwelijkheid, haar gevoeligheid en sensualiteit bevestigt. Aan de basis zorgen chypre-houtachtige akkoorden voor rijkdom, macht en mysterie. Het leek me belangrijk dat dit parfum een persoonlijkheid zou hebben, maar tevens stijlvol en tijdloos zou zijn", zegt parfumeur Melanie Leroux.

 

K Parfum Patricia Kaas

Top noten: fruitige notes
Hart: jasmijn, oranje bloesem, lelie, ylang-ylang
Basis: houtnoten (o.a. oud), chypre noten

Designer Silvia Hofbeck creëerde een glazen flacon die de contrasten van Patricia Kaas benadrukt. Silvia ziet haar als een sterke, mysterieuze, glamoureuze, elegante, zwart-witte, explosieve, zelfverzekerde en energieke persoonlijkheid. De zware kristallen fles in geometrische vorm is bekleed met donker glas als in een spel van contrasten.

 

K Parfum Patricia Kaas

 

De kristallen flacon zal verkrigbaar zijn in drie maten: 30, 50 en 100 ml Eau de Perfume, met een concentratie van 16%.
Er is ook een speciale 300 ml flacon in beperkte oplage uitgebracht, met een elixer de parfum van 24% concentratie.

 

 

Tijdens het testen van Patricia's parfum realiseerde ik me dat het doel werd bereikt: deze geur doet je terugkeren naar het verleden, naar de goede oude en rijke, fruitige chypre composities die prestige, luxe en rijkdom uitstralen, alsmede een nonchalante charme. De moderne interpretatie is verrijkt met noten van witte bloemen en diepe, warme basisnoten, waardoor zeer aangename nuances ontstaan die ons herinneren aan de zoete en bedwelmende geur van dure cognac. De klassieke, stijlvolle flacon draagt haar achternaam "Kaas" gegraveerd in het donkere, gladde glas, als een zegel voor haar stijl, elegantie en een mooi ontworpen creatie.

 

K Parfum Patricia Kaas

 

Patricia zei: "Weet je mijn passie is om te zingen....Ik reis de hele wereld over om mensen gelukkig te maken!
Ik heb gewerkt met de beste fotografen, ik heb sterke vrouwen gespeeld in films, ik schreef een boek over mijn leven, waar ik erg van hou en daarna ging ik op avontuur.
Een parfum heeft alles te maken met verlangen, die miljoenen cellen die met elkaar in aanraking komen en een emotie oproepen. Maar hoe maak je het?
Hoe kan ik het uitleggen? Eerst de fles, als een dierbaar juweel. Ik gaf het een vierkante vorm, die geinspireerd is door de jaren 30 van de vorige eeuw.
En de fles is gemaakt van kristal, zodat het er krachtig en edel uitziet.
Dan de planten die gebruikt zijn, Ylang-Ylang, Jasmijn, Lelie om er een paar te noemen. Al deze componenten gevangen in de fles, maar vrij om met elkaar in contact te treden.
Toen ik het op mijn huid uitprobeerde gaf het me precies het gevoel dat ik wilde!
Ik heb de geur gevonden die ik aan iedereen, waar ik van hou, wil aanbieden.
Je doet een beetje van mij op je huid.
Het is een vloeistof, die vrouwelijkheid uitdrukt, maar ook een sensuele liefkozing, een doorzichtige sluier, betovering.

Hier is het, het heet K en het is mijn eerste parfum! Voor jou.
Patricia”

Facebook

Patricia Kaas Citaten

Als je 25 of 30 bent, kun je gewoon dingen doen. Wanneer je 35 wordt zijn dingen anders. Tijd is me nu meer dierbaar. Ik heb mijn prioriteiten.

Ik ben niet verdrietig, maar ik ben melancholisch. Als je je moeder verliest op je twintigste en je vader snel daarna, dan is droefgeestigheid een onderdeel van je leven.

Ik twijfelde altijd aan mezelf. Ik twijfelde over hoe ik eruit zag, over mijn lichaam, mijn stem - over alles.

Liefde is voor mij geen gezegde, geen roman...het is het echte leven!

Mijn schoonheids geheim is: rook niet en drink geen alcohol en wees gelukkig.

Twitter

Contact

  • Email:
  • Adres:
    Johanna Ouwerling
    Afferdenpad 42
    6845 GP Arnhem
    Nederland